Over ons


Deze webshop is het resultaat van een boeiende synergie tussen een zus en een broer, Veerle & Bart Koninckx.


Veerle over Veerle:

Ik ben … gewoon mijzelf!! Dat staat voor mama van 3 schatten van kinderen, partner van Bertie, dochter, zus, vriendin, vrouw, ex-werknemer, zelfstandige, dromer (weliswaar met de voeten stevig op de grond), liefhebber, geluksplukker, Einstein-fan, regenboogspotter, cloudwatcher, een soort van huis-tuin-keuken-fotograaf, blogger, ontwerpster en nog veel meer … en vooral ook individu en mens.

Dat allemaal in een eigenzinnig geheel.

In een vorig professioneel leven heb ik 15 jaar lang mee het mooie weer gemaakt bij modeketen JBC als Directeur Communicatie, maar een intensief rouwproces & een zware burn-out hebben mijn leven uitgesproken geheroriënteerd richting intrinsiek geluk en het delen daarvan.

Naast het creëren & verspreiden van alle producten op deze webshop, organiseer ik ook tal van belevingsinitiatieven & workshops voor particulieren, scholen en bedrijven met het oog op meer zelf- en groepsbewustzijn. Zowel voor kinderen als volwassenen.

Tot slot ben ik één van de officiële gelukscoaches van de Stad Hasselt, in het kader van hun samenwerking met Leo Bormans, vooral bekend om zijn boeken over Geluk, Liefde en Hoop.

 


Bart over Bart:

Van kindsbeen af gebeten door de commerciële microbe: toen ik 6 jaar was verkocht ik al 2 zuurkes voor 1 Bfr (aankoop 3 voor 1 Bfr) en met de winst kocht ik legerautootjes. Het was dan ook logisch dat ik Handels- en Bedrijfseconomisch ingenieur zou worden. Nog snel echte man geworden tijdens mijn legerdienst. En vervolgens allemaal jobs in de sfeer van business development: een half jaar bij de Standaard, 7 jaar automobielindustrie, 2 jaar e-commerce oplossingen.

Na mijn scheiding een sabbatical van een jaar ingelast om mijn eigen “carpe diem – land” te bouwen . Vervolgens de eventsector ingedoken om 4 jaar Commercieel Directeur van Grenslandhallen-Ethias Arena te zijn.

Omdat ik overal gewerkt heb alsof het van mijzelf was, ben ik toen maar echt “zelfstandig ondernemer” geworden. Sinds 2007 is mijn core-business een evenementenkantoor, To The Point Events, dat ik opgestart ben samen met Stefan Kerkhofs (ook bekend van Dinner in the sky en Fungroup) en ondertussen hebben we een geweldig team waarmee wij spraakmakende, verrassende en unieke eventbelevingen creëren. Tussendoor stond ik ook mee aan de schitterende wieg van Appwise.

Vandaag ben ik nog steeds een rusteloos woelwater met een hele brede interesse. Business Development en mijn werk is gewoon mijn hobby, ik kick op resultaat en ben een van de weinige mensen die ik ken die echt graag “cold calling” doet. Mijn grootste geheim is dat ik veel gevoeliger en kwetsbaarder ben dan ik meestal laat zien. Waarschijnlijk daarom dat ik - los van het feit dat ik haar gewoon graag zie – mijn zus wil helpen bij haar Lichtpuntjes-missie om samen het verschil te maken.

Privé heb ik het allerleukste liefje van de wereld en ben ik een bijzonder trotse papa van mijn enige zoon Niels. Mijn favoriete plek om te genieten en waar ik soms tot rust kom is onze tuin die vol verrassende lichtpuntjes staat.